Guide och mallar för dina tryckoriginal

Ovanför hittar du mallar för våra olika tältmodeller och här nedan hittar du tips som underlättar framställandet av tryckfärdiga originalfiler för dem. Sedan är det bara att ladda upp dina tryckoriginal till vår FTP-server. Har du frågor så är det bara att ringa oss på 013-10 16 30 eller skicka ett mail till info@eventtalt.nu.

Programvara

Använd helst Adobe Illustrator för att öppna och korrigera mallarna, och spara filen som .ai, .eps eller som högupplöst PDF. OBS! Vissa andra program hanterar enbart begränsad färgrymd vilket kan försvåra arbetet med att åstadkomma rätt original för digitaltryck. Om du använder andra program ber vi dig att spara som en högupplöst PDF.

Grafik och typsnitt

Om du ska använda foton eller annan pixelgrafik i ditt tryck bör dessa vara i minst 30 dpi i 100% storlek, samt sparade i CMYK-läge som TIFF (med LZW-komprimering). Se till att fotofilen är inbäddad i mallen och inte bara länkad. Logotyper och liknande bör helst vara i vektorformat för att få optimal kvalitet. Se till att vektorisera typsnitt och använd CMYK eller Pantonefärger för att uppnå bästa resultat. Glöm inte att ange PMS-nummer i din beställning om du använder Pantonefärger.